Een nieuwe Usb stick of toch de cloud?

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Een nieuwe Usb stick of toch de cloud?

Zit u te twijfelen tussen het kopen van een nieuwe usb stick of toch maar eens een abonnement nemen op een Cloud service? Dan bent u op de goede pagina, ik ga u niet vertellen wat beter is. Ik zal enkel toelichten welke voordelen de cloud heeft en welke voordelen de usb stick. Ze hebben natuurlijk hetzelfde doel, dingen opslaan en bewaren voor later gebruik.

USB stick

Een usb stick is handig om te wisselen tussen apparaten, het is tastbaar en in de meeste gevallen hoef je geen wachtwoord te onthouden. Op het moment dat je de usb stick uit de laptop of pc haalt zijn de gegevens niet meer bereikbaar. Een cloud is 24/7 online, wat het gevoelig maakt voor aanvallen van hackers. Nu hoef je hier bij de meeste cloud services weinig zorgen over te maken, omdat deze goed beveiligd en getest worden. Ook kun je een usb stick handig meenemen en beter uitwisselen. Om bijvoorbeeld muziek te luisteren in de auto, je kunt op je radio meestal geen cloud openen.

Cloud

Een cloud service is meestal op abonnement basis, waardoor je maandelijks een bedrag betaald. Terwijl je een usb gewoon in een keer afrekent. In verhouding is een cloud dus een stuk duurder. Een van de grote voordelen van de cloud is dat deze op elk apparaat vanuit de hele wereld te bereiken is. Ook kun je een cloud niet kwijtraken en een usb wel. Het is handig als je vaak op verschillende apparaten werkt en dus veel moet schakelen. Handig voor als je vaak onderweg bent. Je kunt dan gewoon de bestanden openen op je telefoon, zonder dat je elke keer je laptop hoeft te openen.

Voor beide opties gaan is ook mogelijk. Om extra zeker te zijn zou je ze ook beide aan kunnen schaffen. Het is maar net hoeveel waarde u er aan hecht. Ook is het belangrijk om op de snelheid van de usb te letten bij aanschaf, de nieuwere en duurdere usb sticks zijn vaak een stuk sneller. Dit voorkomt lang wachten bij het downloaden van grote bestanden, als je dus vaker grote bestanden download is het handig om een snellere usb te hebben. Zo kan je gewoon snel door en word je niet keer op keer opgehouden, omdat je op de apparatuur moet wachten. 

Meer te ontdekken

Onze partners

Free-to-drive Een van onze favoriete partners. Een veel belovende start-up uit ons eigen Nederland. Je rijbewijs halen kan goedkoper.  De missie luidt dan ook: ”