Hoeveel GB opslag heb ik nodig?

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het aantal Gb opslag, Ofwel gigabites. Je bent op zoek naar een nieuwe usb, nieuwe telefoon, nieuwe laptop of naar een andere sd-kaart. Je weet alleen niet hoeveel opslag je nodig zult hebben. Dat maakt de keuze een stuk lastiger, vooral als het gaat om een apparaat met een ingebouwd geheugen. In onderstaand blog wil ik adviseren wat voor jou een goede optie kan zijn. De meest voorkomende groottes zal ik bespreken. Verder zal ik nog een aantal andere tips geven.

De meest voorkomende groottes in de categorie opslag zijn:

8gb dit zie je eigenlijk steeds minder

16gb vooral op kleinere apparaten

32gb veel voorkomend bij telefoons

64gb komt ook veel voor bij telefoons maar ook bij tablets

128gb meestal als je op je mobiele wat meer opslag wil om dingen te downloaden

256gb voor de mensen die spellen, muziek en foto’s op een apparaat willen bewaren

512gb dit zie je terug in laptops of computers iets waar je de hele dag van allerlei verschillende dingen mee doet.

1 tb dit is vooral voor spelcomputers of laptops die veel grafische beelden moeten verwerken

Er zijn ook apparaten met nog grotere capaciteiten, maar die worden meestal niet particulier gebruikt. Dit zijn grote computers bij bedrijven, waar dag in dag uit mee gewerkt moet worden.

Als jij nu twijfelt wat voor jou de beste optie zou zijn, zou ik kijken naar het gebruik. Wat voor apparaat is het, wat doe je er allemaal mee en wat wil je er mee kunnen. Ook speelt budget een grote rol want hoe meer opslag, hoe hoger de prijs. Heb je het echt allemaal nodig, zijn er andere oplossingen. Dat zijn allemaal dingen die je na kunt gaan.

In de meeste gevallen heb je voor telefoons aan 64gb genoeg. Hier kun je muziek mee downloaden, foto’s opslaan en apps downloaden. Wil je iets meer kunnen dan zou ik voor 128gb gaan. 256gb is ook een optie, dit scheelt vaak honderden euro’s met dezelfde lichtere versie van het apparaat. Dus gebruik dit als je bijvoorbeeld meer dan 15.000 foto’s op je telefoon hebt staan. Ook kun je de laatste optie gebruiken als je gewoon zeker wilt zijn dat je genoeg Gb opslag hebt en je er het geld voor over hebt.

Het is dus erg afhankelijk van het gebruik van het apparaat. De keuze is eigenlijk vrij simpel gebruik ik nu veel opslag, dan wordt het in de toekomst waarschijnlijk alleen maar meer. Je gooit de oude foto’s niet weg, maar je blijft wel nieuwe maken. Dus ga voor een optie die bij jou past en be carefree.

Meer te ontdekken

Onze partners

Free-to-drive Een van onze favoriete partners. Een veel belovende start-up uit ons eigen Nederland. Je rijbewijs halen kan goedkoper.  De missie luidt dan ook: ”