Hoge kwaliteit van foto’s behouden

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hoge kwaliteit van foto’s behouden

Deze hoge kwaliteit foto’s, heeft u met een professionele camera gemaakt. Bijvoorbeeld foto’s van uw product, auto, motor of van de natuur. U wilt deze foto’s graag doorsturen naar uw collega, familie, vrienden of delen op het internet. U bent zich misschien wel bewust dat bepaalde manieren van versturen de kwaliteit van de foto aanzienlijk onderuit halen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, omdat u erg uw best heeft gedaan voor ‘het perfecte plaatje’. Nu is er in Photoshop van alles aan te passen natuurlijk, maar dit is toch niet zo mooi als de originele foto. Daarom hebben we een aantal tips verzameld, die in deze blog verder zullen worden toegelicht.

Ten eerste zou ik willen adviseren, om voor het doorsturen geen whatsapp te gebruiken. Een foto via whatsapp versturen doen we allemaal weleens. Makkelijk en snel even een fotootje appen. Ik wil dan ook niet zeggen dat Whatsapp meteen de foto onleesbaar of wazig maakt, maar de kwaliteit gaat wel achteruit. U kunt het beste een foto mailen, naar het mail adres van de ontvanger. In dit geval zou het ook naar uzelf kunnen zijn. Als u in de buurt van degene bent, zou je het ook kunnen downloaden op een usb stick en vervolgens weer op een andere computer downloaden. De kwaliteit blijft hoog en met deze usb stick van Samsung hoeft u niet lang te wachten tot het gedownload is.

Ook is het belangrijk om de foto’s op te slaan als juiste type bestand. Door uw foto als Jpeg of PNG op te slaan blijft de beeldkwaliteit behouden. Bij Jpeg kunt u de kwaliteit maximaal behouden door geen compressie te gebruiken. Je bestand is hierdoor groter, maar het beeld blijft scherp. Als een stick of sd-kaart van 128 gb gebruikt, kunt u daar dus ongeveer 13.000 foto’s van 10 mb op plaatsen. Waardoor u gewoon zorgeloos foto’s kunt blijven maken.

Als laatste tip zou ik willen toevoegen dat het ook erg belangrijk is, met welk apparaat de foto is genomen. De mobiele apparaten van tegenwoordig hebben een betere camera dan de raket bij de eerste maanlanding. Logisch want de technologie blijft vooruit gaan, maar nog steeds is er verschil in apparaten. U kunt het beste een fotocamera, met een verstelbare lens gebruiken en dus niet uw mobiele telefoon. Met dat soort camera’s kunt u beter scherpstellen en krijgt u dus het beste resultaat.

We hopen dat deze tips u hebben geholpen met het maken van de foto. Is het niet gelukt de perfecte foto te maken of is het om andere redenen niet gelukt. Kunt u altijd op www.pexels.com kijken, u vindt hier gratis rechten vrije foto’s. Deze foto’s kunt u dus gewoon gebruiken en opnieuw publiceren. Het is bij deze foto’s wel netjes om de maker van de foto te vermelden, maar dus niet verplicht.

Meer te ontdekken

Onze partners

Free-to-drive Een van onze favoriete partners. Een veel belovende start-up uit ons eigen Nederland. Je rijbewijs halen kan goedkoper.  De missie luidt dan ook: ”