Mijn Sd-kaart werkt niet meer (tips)

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Mijn Sd kaart werkt niet meer(tips)

Je bent bezig op je telefoon en plots zie je de melding sd kaart wordt niet gedetecteerd. Dit terwijl je 100% zeker bent dat er een sd-kaart in je telefoon zit. Voor de zekerheid kijk je toch nog een keer. Je haalt hem er een keer uit en je duwt de sd-kaart er weer terug in. Gelukkig de melding is (misschien) even verdwenen, maar na een aantal uur krijg je weer dezelfde melding in beeld.

Dit probleem is erg vervelend, maar je bent zeker niet de enige. In deze blog hebben we enkele tips, om jou weer carefree gebruik te kunnen laten maken van je mobiele apparaat. Het kan natuurlijk met verschillende dingen te maken. We hebben dan ook drie veel voorkomende oorzaken en natuurlijk nog belangrijker de oplossingen hieronder beschreven.

Toch laten werken

De oorzaak hoeft natuurlijk niet perse bij de kaart zelf te liggen, het zou zo kunnen zijn dat je kaartlezer van laptop/telefoon/pc kapot is. Dit klinkt heel lastig te controleren, eigenlijk is het nog makkelijker gedaan gezegd. Namelijk door de sd-kaart in een ander apparaat te plaatsen, werkt de sd-kaart op dit apparaat wel? Dan is de kans groot dat je kaartlezer niet meer optimaal functioneert.

Wil je de bestanden toch op het desbetreffende apparaat krijgen. Dan is het mogelijk om je mail in te stellen op het apparaat, vervolgens de sd-kaart in het apparaat dat hem wel pakt te steken en daarna via dit apparaat naar je zelf door te mailen.

Sd-kaart voor verschillende apparaten

Ook is het mogelijk, dat je sd kaart wel door je laptop wordt herkend maar niet door je telefoon. De reden hiervoor is in alle gevallen verschillend, een van de dingen die je kunt proberen is de sd-kaart formatteren. Je moet dan wel zorgen dat je een back up maakt van de gegevens op de sd kaart. Formatteren is letterlijk het op fabrieksinstellingen zetten van je sd-kaart. De kaart wordt dan helemaal leeg gemaakt, tot de laatste letter van je kleinste bestand. Je kunt hem hierna weer in je telefoon terug stoppen. Hopelijk is hiermee de melding weg.

Een eigenlijk hele voor de hand liggende reden is schade aan de sd-kaart. Controleer daarom je sd-kaart daarom altijd op fysieke schade. Is alles nog heel, ziet deze er nog goed uit. Controleer ook altijd de metalen ‘contactpuntjes’ vuil kan zich hiertussen ophopen. Waardoor de micro sd en het apparaat niet meer goed communiceren. Als de ‘contactpuntjes’ vuil zijn, kun je deze gemakkelijk afvegen met een droog schoondoekje.

We hopen dat je hiermee je micro sd-kaart weer werkend hebt gekregen. Je de bestanden hebt kunnen redden en mogelijk nog lang gebruik zult maken van de sd-kaart. Is de micro sd toch gebroken, heeft u meer opslag nodig of bent u gewoon geïnteresseerd in de nieuwe producten. Bekijk dan onze productenpagina.

Meer te ontdekken

Onze partners

Free-to-drive Een van onze favoriete partners. Een veel belovende start-up uit ons eigen Nederland. Je rijbewijs halen kan goedkoper.  De missie luidt dan ook: ”