Usb voor telefoon

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Usb voor telefoon

Je bent bezig met gegevens van je laptop halen en deze wil je eigenlijk op je telefoon hebben. Of je bent onderweg zonder laptop, maar je usb stick zit wel in je tas. Je wil verder werken aan dat ene verslag of die belangrijke presentatie waar je eigenlijk iets te laat mee begonnen bent. Je bent op deze pagina, omdat je wil weten of het kan en waarschijnlijk wil je dan ook weten hoe het werkt. Ik zal snel het antwoord geven: Ja het kan! Maar niet zomaar, in deze blog zal ik beschrijven hoe je het kunt doen. Ook heb ik nog een andere tip om je bestanden toch naar je mobiele apparaat te krijgen. Lees dus vooral verder.

Hoe doe je dat nou

Je kan dit doen door gebruik te maken van een converter kabel. Ook wel een OTG genoemd. Deze kun je gemakkelijk in je telefoon plaatsen en de usb rechtstreeks in de OTG te steken. Je Usb zit nu aangesloten op je telefoon en je kan bij de bestanden. Nu heb je die kabel natuurlijk niet gelijk, de kabel is te verkrijgen bij de meeste elektronica winkels. Ook is zo’n kabel te bestellen op internet dan is deze in de meeste gevallen morgen in huis. Zo heb je voortaan altijd toegang tot je bestanden. En hoef je niet meer alles op je laptop of pc te doen. Je kunt dan voortaan gewoon vanaf je telefoon werken, als je zou willen.  

Usb voor telefoon toch niet compatibel?

Heb je nu de bestanden nodig en is bovenstaande tip geen oplossing? Dan zou je altijd nog je usb stick kunnen aansluiten op een apparaat in de buurt. Je kunt dan de bestanden naar jezelf mailen en hebt ze op deze manier toch op je telefoon staan. Zodat je verder kunt met datgene waar je aan verder wil. Dit is ook een goede optie. Je hebt bij een verslag of powerpoint wel kans dat je nog even een app moet downloaden, om deze bestanden te openen. Wees niet bang de mobiele apps van de office producten zijn geheel gratis te downloaden in de app of playstore.

 

Hopelijk ben je hiermee genoeg geholpen om door te kunnen. We hopen dan ook te hebben bijgedragen aan een oplossing waardoor jij weer carefree door kunt gaan. Opzoek naar andere oplossingen voor digitale problemen, kijk eens in onze newsroom. We hebben nog meer blogs die je verder kunnen helpen. Op zoek naar een nieuwe usb? neem dan een kijkje in onze shop.

Meer te ontdekken

Onze partners

Free-to-drive Een van onze favoriete partners. Een veel belovende start-up uit ons eigen Nederland. Je rijbewijs halen kan goedkoper.  De missie luidt dan ook: ”