Wat is een USB-stick

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wat is een USB-stick?

“Universal serial bus” is een standaard voor de aansluiten van extra apparatuur. Een USB-Stick is de gebruikelijke naam voor een USB-Flash drive. Het is een “stick” die je in de computer kunt steken om er vervolgens media of andere bestanden op te zetten.

Waarvoor worden USB’s gebruikt?

USB’s kunnen worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

Opslaan van foto’s of video’s

Opslaan van muziek

Bestand overdracht van het ene apparaat naar het andere.

Opslaan van Presentaties of verslagen.

Als back-up

Opslaan van andere werkbestanden

Maakt het uit welke USB ik koop?

Ja, er zijn namelijk verschillende klassen/types. Als je een usb wilt die op elk apparaat werk kun je het best voor een USB 2.0 64gb kiezen. Dit type zal namelijk qua software overal op werken en heeft genoeg opslag voor heel wat foto’s, muziek en filmpjes.

De usb 3.0 daarentegen werkt op een net iets hogere stroomspanning waardoor het overdragen van bestanden nog net iets sneller gaat. Een film is dan in plaats van een paar minuten binnen een paar seconde verplaatst. Dit kan erg handig zijn als je de hele Netlfix sierie How I Met Your Mother wilt kijken in het vliegtuig, dan is het wachten flink wat korter.

De allernieuwste generatie is de 3.2. Dit is een aansluiting die Superspeed+ wordt genoemd. Het tranferen van data gaat tot wel 6 keer zo snel als de 3.0. Deze snelheden gebruik je voornamelijk als je echt software vanuit de usb stick wilt gebruiken. Bijvoorbeeld games op de PlayStation die je hierop zet of Photoshop voor de pc. Omdat deze zo snel is zal je bijna geen verschil merken of je het programma nu op de ssd van je apparaat hebt of op de usb. Let wel goed op of je pc of ander apparaat deze vorm van usb ondersteunt, er zitten in deze usb namelijk extra kabels zodat de usb stick meer stroom kan krijgen om sneller te werken. Om te controleren of jouw apparaat dat heeft kun je naar de systeem instellingen gaan of je kunt het opzoeken op internet.

Duur van een usb

Een usb gaat erg lang mee, maar hoewel het waarschijnlijk nog nooit is gebeurd bij je zit er daad werkelijk een limit op van hoeveel data je er op kunt zetten en er af kunt halen. Meestal is de usb al vol of niet meer nuttig als je dit punt bereikt, maar het zit er wel op.

Wat is een USB-stick?

Hopelijk heb je in bovenstaande blog het antwoord gevonden. Ben je opzoek naar een nieuwe Usb stick bekijk dan hier ons assortiment.

Meer te ontdekken

Onze partners

Free-to-drive Een van onze favoriete partners. Een veel belovende start-up uit ons eigen Nederland. Je rijbewijs halen kan goedkoper.  De missie luidt dan ook: ”