Welke Usb-stick/micro sd heb ik nodig

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Welke usb-stick/micro sd heb ik nodig voor….

Welk Usb-stick/micro sd heb ik nodig? Lees het hier. de Auto radio, printer, tv of je body cam. Ze hebben allemaal opslag nodig. Maar welk apparaat heeft wat voor type opslag nodig? Heb je genoeg aan 64gb of is de nieuwere 3.2 usb stick met 256gb nu het nieuwe gebruikelijke? Je leest het allemaal verder in de blog.

Welke Usb-stick/ micro sd heb ik nodig

In onderstaande tekst maken we onderscheid, tussen de Usb-stick en micro sd kaarten. Wil jij weten, welke Usb-stick/micro sd je nodig hebt? lees dan verder.

Onderscheiding in usb’s

Om te weten waar je vooral op moet letten kun je het volgende in gedachte houden, een usb is te onderscheiden aan een paar kenmerken:

Leessnelheid

Schrijfsnelheid

Opslagcapaciteit

Type usb

De lees en schrijfsnelheid wordt altijd aangegeven als MB/s. De meeste usb’s hebben een minimum leessnelheid van 100 MB/s en een schrijfsnelheid van 20 MB/s. Hoe hoger de schrijfsnelheid is, hoe sneller je bestanden kunt downloaden en uploaden van en naar de usb.

Een goede indicatie van hoe snel een usb is kun je kijken naar wat voor generatie de usb is. Het begint bij usb 2.0 tot en met 3.2 = 3.0 gen 2. Een usb 3.2 kan zelfs tot snelheden komen van 400 MB/s.

De opslagcapaciteit kan ook nog sterk variëren zo heb je usb’s van 2gb tot 1000gb, de meest gewilde zijn tegenwoordig de 64gb en de 128gb. Met zoveel opslag heb je haast geen limieten in wat je erop zet. Wil je er daarentegen echt veel films of hele Netflix series erop zetten, dan zou je voor een 256gb kunnen kiezen.

Micro sd

Voor micro sd’s werkt het vrijwel hetzelfde, alleen met anderen termen. Maar ook daar heeft u een schrijfsnelheid en een leessnelheid. Hoe hoger deze zijn hoe sneller en betere kwaliteit foto’s en video’s u kunt maken, mocht u die willen gebruiken voor bijvoorbeeld een camera of GoPro. Voor Body cams heeft u dan weer net andere sd kaarten nodig. Deze worden Endurance kaarten genoemd. De bekendste van deze kaarten is de Samsung Endurance Pro. Hiermee kan er film worden opslagen en verwijderd terwijl je aan een stuk door aan het filmen bent. Over een nog uitgebreidere blog en uitleg over micro sd’s kunt u hier klikken.

Mocht je er nog niet echt uitkomen wat je nu precies wilt of nodig hebt. Twijfel dan niet en bel of mail onze klantenservice.

Meer te ontdekken

Onze partners

Free-to-drive Een van onze favoriete partners. Een veel belovende start-up uit ons eigen Nederland. Je rijbewijs halen kan goedkoper.  De missie luidt dan ook: ”